Ga je dit jaar op vakantie met een camper? Dit moet je allemaal weten

Ga je dit jaar op vakantie met een camper? Dit moet je allemaal weten

Ga je dit jaar op vakantie met een camper? Dit moet je allemaal weten

Wanneer je voor de eerste keer op vakantie gaat met een camper kan dit best spannend zijn. Het is namelijk een groot voertuig die veel problemen met zich mee kan brengen, waarbij de meeste mensen ook nog een luxe camper huren. Sommig mensen hebben een occasion camper, maar het probleem bij een occasion camper is dat je eraan vastzit. Daarom is het belangrijk om een paar essentiële dingen te weten te komen. Deze tekst zal je daarbij helpen. Allereerst is het belangrijk dat je je thuis goed voorbereid, want dan weet je precies waar je heen moet en is er altijd een tweede optie als de camping vol is. Rijd niet te lang, want dan kom je misschien bij een volle camping aan, waardoor alle reistijd voor niets is geweest. 

Op vakantie met een camper tips

Daarnaast is het belangrijk om nooit puur te vertrouwen op je navigatiesysteem. Routes kunnen afwijken van wat wordt weergegeven in het navigatiesysteem, vooral in bergachtige gebieden. Het navigatiesysteem is zich hier niet bewust van het hoogteverschil. De afstand kan 3 kilometer zijn, maar het kan in werkelijkheid 10 kilometer zijn als de haarspeldbocht afbuigt. Navigatiesystemen kunnen de weg  altijd voor een weg aanzien, zelfs als ze niet echt verder kunnen. Gebruik daarom altijd je gezond verstand bij het rijden met navigatie, vooral  tijdens het rijden. Ook is het belangrijk om een sticker op je dashboard te plakken met de afmetingen van je camper, zodat je precies weet wanneer je ergens te groot voor bent om doorheen te komen. Ook bij je benzinedop moet je een sticker hebben, zodat je zeker weet dat je de goede brandstof in je camper doet.

Een te zwaar beladen camper

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een camper hebt die niet te zwaar beladen is. Dit heeft te maken met de maximale hoeveelheid gewicht waarmee je mag rijden wanneer je alleen in bezit bent van een rijbewijs B. Dit is namelijk 3500 kilo en aangezien de camper meestal van zichzelf al erg zwaar is moet je goed opletten met zware spullen meenemen, zodat het binnen de toegestane massa blijft. Ook is het een voordeel voor je portemonnee, aangezien zwaardere auto’s meer benzine verbruiken, waardoor ze sneller en vaker moeten gaan tanken. Let hier dus ook goed op wanneer je op vakantie gaat met een camper.

Genieten op vakantie met een camper

Wanneer je dan eindelijk aangekomen bent is het tijd om te genieten. Eerst moet je alles uitstallen en goed opletten of andere mensen een schotel boven hun camper hebben hangen. Zo kan je beter inschatten of je op de goede plek staat in verband met het bereik wanneer je televisie wil kijken in de camper. Wanneer alles is opgesteld is het dus tijd voor leuke dingen en om even alle ellende van het dagelijks leven te vergeten. Je hoeft nergens meer aan te denken bij een camper, omdat hij op de goede plek staat en niet meer verplaatst hoeft te worden. Ideaal dus voor mensen die het fijn vinden om alleen maar te relaxen op vakantie en om nergens aan te hoeven denken de hele dag. Dit zijn dus tips die je in gedachten moet houden wanneer je met de camper op vakantie wil gaan.

Reacties zijn gesloten.