Effectieve methodes tegen onkruid

Effectieve methodes tegen onkruid

Onkruid.

Onkruid, iedereen kent de irritatie wel. Het is super veel werk om het te verwijderen, het verpest je tuin en het komt iedere keer weer terug, er lijkt geen einde aan te komen. Gelukkig hebben wij vandaag een paar handige methodes voor je, met deze methodes heeft het geen schijn van kans!

De eerste methode is een simpele, kosteloze en een effectieve. Let er op dat wanneer je het verwijderd, dat je de wortel ook meeneemt. Dit zien heel veel mensen over het hoofd en laten de wortel zitten, dit zorgt er voor dat oud onkruid in ieder geval niet meer aangroeit, dit scheelt al een heel stuk. Zorg ervoor dat je het steviger vastpakt en iets harder uit de grond trekt, zo neem je de wortel makkelijk mee.

De eerste methode om het in het vervolg te voorkomen, is door de grond te bedekken met natuurlijke bodembedekkers. Denk hierbij aan boomschors, cacaodoppen of houtsnippers. Deze blokkeren zonlicht en dit voorkomt dat er iets kan groeien. Er is natuurlijk altijd kans dat er wel eens ergens een klein plantje onkruid tussenuit groeit, maar je kunt deze gemakkelijk verwijderen zodra je hem ziet.

Ook effectief is het regelmatig schoffelen van de tuin, dit bevordert niet alleen een gezondere grond, maar voorkomt ook onkruidgroei. De meeste van deze plantjes zijn namelijk eenjarig, wanneer het weg geschoffeld is komt het niet meer terug.

Veel mensen kiezen ook voor chemische middelen, dit is zeker een effectieve optie, maar deze staat meestal niet bovenaan het lijstje van adviezen, dit is ook vrij logisch, het dood niet alleen de boosdoener, maar het vergiftigt ook de grond en dieren, planten en insecten in de omgeving. Tegen het het probleem zelf is het wel effectief, maar het is daarnaast ook heel nadelig. Gebruik dit dus alleen als laatste optie.

Veel mensen gebruiken ook kokend water als onkruidverdelger, deze oplossing is beter voor het milieu en hij heeft het meest snel zichtbare resultaat. Het water is zo heet dat het de eiwitten van de plant met zijn hitte stolt, zo wordt de plant direct beschadigd, met een grote hoeveelheid water kunnen zelfs ook de wortels schade toegedaan worden.

Als laatste tip is er nog het gebruik van speciaal gemaakt materiaal, de worteldoek bijvoorbeeld. Deze kun je aanleggen onder tegels of grindpaden, dit voorkomt niet dat er iets groeit, maar wel dat er plantjes door kunnen komen door kan komen, zo heb je er dus geen last van.

Reacties zijn gesloten.